Steun Signe
Volg ons

Wat doen wij?

Samen sta je sterker. Met de fondsen die wij werven kunnen wij niet alleen blijvend investeren in het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht, maar ook in de voortzetting en uitbreiding van de activiteiten in de Kindercentra van het LUMC – Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden en het Radboudumc – Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen. Zo kunnen we ook op die locaties diagnose en behandelingen sneller mogelijk maken.

Het aantal experts uit diverse disciplines in de centra groeit. Denk aan neurologie, fysiotherapie, maar ook logopedie en diëtiek. Zo zorgen we voor een multidisciplinaire kijk op en aanpak van spierziekten bij kinderen.

Wij zetten maximaal in op samenwerking tussen de centra in Utrecht, Leiden en Nijmegen zodat er op 3 plekken in Nederland sneller diagnose en behandelingen beschikbaar zijn. Wij geloven erin dat kennis en krachten bundelen leidt tot het sneller bereiken van onze missie; alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Ruben en Gideon

Micha vertelt in deze video dat hij de oudste is van drie en zijn twee jongere broers Ruben en Gideon hebben allebei een spierziekte.

Artsen aan het woord

Artsen uit de Kindercentra en onze ambassadeurs vertellen over het belang en effect van samenwerking.

Guus

Guus heeft een ernstige spierziekte. Zijn behandeling slaat aan en door de prikjes die hij krijgt kan hij zelfs zwemmen.

Steun Signe

“Ik ben Signe. Ik ben 8 jaar oud. Ik heb een ernstige spierziekte, waardoor ik in een rolstoel zit. Ik kan niet lopen en mijn spieren zijn niet zo sterk. Dat vind ik soms niet leuk. Maar soms wel, zoals nu, omdat ik iets leuks ga doen voor Spieren voor Spieren. Ik ben druk aan het trainen voor een triatlon. Ik ga 38 meter zwemmen, 1,8 kilometer fietsen en dan nog 400 meter hockeyen in mijn rolstoel. Wil jij mij steunen?”

Steun Signe